hemma igen..

..och jag slapp de tyska hårdrockarna och explorer i ögonen.
Men lera till knäna slapp jag inte. Den som inte var där kan knappast fatta hur mycket lera det finns.. på en ändå så pass liten yta. Galet. Allt var blött. Allt luktade mögel. Utom jag för jag luktade J-lo body-lotion *harkelharkel*..hoppas jag.
Men musiken var bra, the whitest boy alive, queens of the stoneage, the who, en gnutta björk(ja vi missade henne nästan. Regnet och ett borttappat, uppluckrat programhäfte gjorde det lite svårt att hålla reda på tider), in flames med mera..
Folket var bra. Stockholmare och Norskar med presseningar/partytält som höll oss torra och glatt humör trots misärväder och en camping som påminde om ett risfält..En sång som sjöngs dygnet runt av dessa norskar. "kom ned fra taake..kom ned till meej..nananananaataakee..annars schämtar jag deej"

..tält flöt i leran. En massa folk drog..
image51


Det fanns iofs dåligt folk också. Som tex. den jäveln som gick in i vårat tält när jeanette låg och sov, lade sig på henne och snodde hennes mobil, rotade i hennes fickor och drog ut mina kläder i leran. Rör inte min kompis!!!

Man lärde sig uppskatta de små sakerna i livet. Som tex känslan av ett par nya, torra stövlar som dessutom var höga nog att korsa de sjöar man måste komma igenom för att ta sig till vårat tält ..torra strumpor, tjocksockar och skavsårsplåster.
Glädjen i att få dra av sig de gamla stövlarna, dra av de vattenfyllda plastpåsar jag haft i, slänga de lerdrypande strumporna åt helvete och skölja av fötterna i ett tvättställe.. torka av dem med citrondoftande våtservetter, sätta på ett skavsårsplåster, trä på ett par torra strumpor, ett par torra tjocksockar och toppa med ett par nya stövlar.
Ååå. det var så skönt!!
image52
Eller en kopp kaffe..på ett överfullt café..mmm.

..eller att få fnissa lite åt flickan som fastnat i bajamajan..och ropade med liten röst till någon som visst inte hörde.. "hallo, hallo, kan du ge mej lite toalittpapper?..hallo, hallo, kan du ge mej lite toalittpapper?..hallo, hallo, kan du ge mej lite toalittpapper?..hallo, hallo, kan du ge mej lite toalittpapper?"

image53Detta var den blötaste Roskildefestivalen någonsin.. Det pratades om att festivalen måste avbrytas för att leran kunde bli en smittspridare(så blev det inte)..Men jag är ändå glad att jag åkte dit.. nästa gång kan det ju inte bli värre..Misärfaktorn är toppad.. och jag hade ju faktiskt kul ändå.








Nu roar jag mig med att skölja av mina kläder i en balja i badrummet. Jag har inte tvätt-tid förrän på onsdag. Allt luktar skunk. Hela lägenheten luktar skunk av lukten som sipprar ut ur väskan... Jag måste städa. Mamma och pappa kommer i kväll..
Mamma ska inte behöva torka golvlister det första hon gör, även om jag tror att hon vill..

Jag skulle vilja se köpenhamn förresten. Det verkar vara en cool stad..



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback