rulla rulla liten bulla
Idag har jag bakat. Jag har börjat baka matbröd en gång i veckan och börjar bli smått besatt av att det ska innehålla så mycket nyigt som möjligt. Därför hittar jag på egna recept! Asballt och tokroligt! Ännu mer asballt är att vi inte köpt ett enda litet bröd på en och en halv månad! (Däremot en massa frön och kärnor och kross och kli och jox)
När jag startar ett café ska det serveras nybakade frukostbullar med massa nyttigheter varje morgon!
Anyways, idag är det fyrkornskrossbullar med frön, morot, russin och dinkelflingor på menyn.
Om du känner för att prova gör man såhär:
Börja med att koka en gröt på vatten och 1 dl fyrkornskross. Låt den puttra i tio minuter och sen svalna av..
Smula 45 g jäst i en bunke.
Smält ihop 50 gr smör, 2 msk honung och 2 tsk brödkrydda.
Blanda smörhonungsjoxet med 2 dl vatten och 1 dl lättfil och häll sedan ner det med jästen.
Rör ned 2 tsk salt, 1 dl solrosfrön, 1 dl pumpakärnor, 1 dl russin och en riven morot.
Sen häller man i gröten och varvar vetemjöl special, rågsikt och grahamsmjöl tills degen är smidig och släpper från kanterna.
Knåda degen i 15 minuter i assistent.
Jäs till dubbel storlek.
Rulla 15 bullar.
Jäs igen, 1 timme.
Pensla med ägg och strö över solrosfrön och pumpakärnor.
Grädda i 10 minuter tills bullarna är bruna och fina.

När jag startar ett café ska det serveras nybakade frukostbullar med massa nyttigheter varje morgon!
Anyways, idag är det fyrkornskrossbullar med frön, morot, russin och dinkelflingor på menyn.
Om du känner för att prova gör man såhär:
Börja med att koka en gröt på vatten och 1 dl fyrkornskross. Låt den puttra i tio minuter och sen svalna av..
Smula 45 g jäst i en bunke.
Smält ihop 50 gr smör, 2 msk honung och 2 tsk brödkrydda.
Blanda smörhonungsjoxet med 2 dl vatten och 1 dl lättfil och häll sedan ner det med jästen.
Rör ned 2 tsk salt, 1 dl solrosfrön, 1 dl pumpakärnor, 1 dl russin och en riven morot.
Sen häller man i gröten och varvar vetemjöl special, rågsikt och grahamsmjöl tills degen är smidig och släpper från kanterna.
Knåda degen i 15 minuter i assistent.
Jäs till dubbel storlek.
Rulla 15 bullar.
Jäs igen, 1 timme.
Pensla med ägg och strö över solrosfrön och pumpakärnor.
Grädda i 10 minuter tills bullarna är bruna och fina.

Kommentarer
Postat av: Mamma
MMM med bulle!!Men VARFÖR bor du så långt bort??
Postat av: Garderobsgrubbel&Byråbekymmer
åhh jag är ju en brödoholic!
Postat av: Linda
åh såg gott ut :D
Postat av: ida
hej söt!
ja jag överlevde. men med nöd och näppe ;)
vi hörs om fikan duu. har ju ett par vantar i gisslan här! haha. puss
Postat av: jossan
Åh vad fina bullar. Här ska bakas!
Trackback